תפקידה של המיילדת בזמן הלידה הינו להגן על החיץ בעת יציאת הראש מתעלת הלידן כשאז יכולים להיגרם הקרעים שנגרמים בד"כ בעת יציאת הראש כאשר מדובר ביציאה מהירה של הראש, או מצב פתלוגי מסוים של הראש באגן, או כשקיימת קשיחות של רקמת החיץ בשל דלקת כתוצאה מקרעים קודמים או כתוצאה מתפירה של אפיזיוטומיה.
תפקיד המיילדת הנו לפיכך, בהגנת החיץ על מנת לבטל או להקטין מידת השפעתם של אלה כמו להאט יציאת הראש ובמידת הצורך לבצע חיתוך מבוקר של הנרתיק.
במידה והתובעת נאלצת להסתובב כל הזמן עם פד כי אז היה מעניק לה 30-40 אחוזי נכות.
האם מצבה של התובעת הנו שליטה כדי 50% בשוער פי הטבעת ולכן נכותה 40% או שמא כדי 25% שאז נכותה 20%? נדמה שבנסיבות, ולאחר שקראתי חוו"ד מומחי הצדדים, תצהיר התובעת ועדותה, כאשר אין תמימות דעים בין המומחים באשר לשעור ההפרעה, ובאין חוו"ד בלתי תלויה מטעם מומחה ביהמ"ש, נכון וצודק יהיה למצע הנכויות ולפיכך לקבוע כי שיעור נכותה הרפואית של התובעת הנו 30%.
...
עובדות שאינן שנויות במחלוקת:
בסיכומיה, ציינה התובעת העובדות כדלקמן ככאלה שאינן שנויות במחלוקת בין הצדדים והנני מקבל אותן ככאלה:
א) לא מבצעים אפיזיוטומיה כדבר שבשיגרה.
מאחר וסברתי כי הטיפול הרפואי בתובעת הסתיים אך עדיין תזקק לפדים וכן להוצאות מזון מיוחד ואף לנסיעות לשם כך, כי אז סברתי שסכום בסך כולל של 40,000 ₪ לעתיד הינו סביר באופן גלובאלי בנסיבות וכך אני קובע.
סיכום לאור כל האמור לעיל הנני לקבוע נזקי התובעת כדלקמן:
א.הפסד שכר לעבר 3,390 ₪ ב. הפסד הישתכרות לעתיד 130,000 ₪ ג. כאב וסבל 300,000 ₪ ד. עזרת זולת עבר ועתיד 150,000 ₪ ה. הוצאות עבר ועתיד 50,000 ₪ סך הכול 633,399 ₪ מאחר וקבעתי שיעור החבות כדי 50% כי אז ישולם 50% מסכום זה העומד על 316,700 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד לתשלום בפועל.
כמו כן תשלם הנתבעת שכ"ט עו"ד בשיעור 20% + מע"מ על סכום הנזק בלבד (ללא ההוצאות), כאשר סכום זה ישא הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.