רק כשנתיים לאחר הגשת התביעה הוא צירף את חוות דעתו של ד"ר יהושע גושן, מומחה ברפואה תעסוקתית לפיה מאז התאונה הוא נמצא באובדן כושר עבודה, ללא קשר למצבו הרפואי הקודם (שכולל תאונת דרכים משנת 2002 שם נפגע בצוארו ובכתף שמאל; אוטם נרחב בשריר הלב הקידמי משנת 2007 שהותיר פגיעה בתיפקוד הלב בחומרה בינונית ותעוקת לב במאמץ, וכשברקע גם מחלת FMF [קדחת ים-תיכונית] מגיל 34).
הנכות המשוקללת הוגדלה ל -100% באמצעות תקנה 15 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז – 1956, המאפשרת להגדיל עד מחצית את הנכות הרפואית בשים לב למקצועו ולגילו של הנפגע (ראו החלטת ועדת העררים, מסמכים 13-16 ל – ת/2 בתיק המוצגים של התובע).
התובע מציין בתצהירו גם את תאונת הדרכים הקודמת, זו שמשנת 2002 שאז נפגע בצוארו, את נכותו הקרדיאלית בשיעור של 25% (כפי שנקבעה על ידי מומחה בית המשפט בתביעת הפיצויים לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 שאותה הגיש בגין התאונה נגד מבטח רכבו) [ת"א (מחוזי ת"א) 29156-05-13, להלן: "תיק הפלת"ד"]) ואת מחלת ה – FMF בגינה הוא מטופל תרופתית.
הגם שכך, התיפקוד הלקוי לכאורה כפי שתואר על ידי התובע אינו מונע ממנו לנהוג בג'יפ ולעשות בו שימוש מידי שבועיים בטיולים משפחתיים.
מאחר שידו של התובע נותרה במקומה, והוא יכול להעזר בה בתפקודים משמעותיים כגון אחיזה ביד ימין והפעלת יישומונים בידו השמאלית (כפי שהוא עושה בפועל), נשיאת פריטים שאינם כבדים, נשיאת חפצים קלים בכף ידו, הקלדה ושימוש בעכבר, אזי הנכות שנקבעה במוסד לביטוח לאומי אינה מתאימה למצבו התיפקודי שהוא טוב בהרבה, בלשון המעטה, ממי שידו נקטעה.
סיכום ביניים
פוליסת אובדן כושר עבודה נועדה "להבטיח, כי אם יאבד המבוטח את יכולתו לעבוד ולהשתכר למחייתו עקב תאונה או מחלה, תשלם חברת הביטוח למבוטח פיצוי חודשי קבוע. תשלום זה אמור להבטיח למבוטח הכנסה חודשית קבועה, המהוה תחליף להכנסה מעבודה שהיה יכול לבצע אילמלא התאונה או המחלה שבעקבותיהן נשללה יכולתו להישתכר" (ע"א 300/97 חסון נ' שמשון חברה לביטוח בע"מ, פ"ד נב(5) 746, 757 (1999), להלן "פרשת חסון").
מבחינתה של הנתבעת, טענה ל"אובדן חלקי" מהוה הרחבת חזית אסורה, וגם לגופו של עניין, ובתמצית, היא אינה מקבלת את פרושו של התובע כי אובדן חלקי של כושר עבודה נקבע לפי אחוזי הנכות הרפואית, הא ותו לא, שהרי המילה "נכות" אינה מופיעה בהגדרה.
...
טענה זו נדחית; ממכתב הדחייה עולה כי הנימוק לדחיית דרישתו של התובע לקבלת תגמולי ביטוח היתה כי "מבדיקות ובירורים שנערכו על ידנו בתקופה שבה הנך טוען לאובדן כושר עבודה מלא עולה כי הנך עובד ומתפקד ללא כל מגבלה הנראית לעין. אנו רואים בחומרה נסיון לקבל תגמולי ביטוח שלא כדין ..." (ראו מסמך 10 לת/1 מתאריך 12.6.11) [הדגשה אינה במקור].
סוף דבר
התביעה נדחית, למעט סכום של 69,000 ₪ שאותם על הנתבעת לשלם לתובע.
עם סיום התביעה, הנתבעת תשלם לתובע גם את הוצאותיו (על יסוד קבלות).