נקבע לתובעת נכות צמיתה בשיעור של 5% בגין סחרחורות וחוסר שיווי משקל לפי סעיף ליקוי 72 (4) (ב) (1) לצמיתות (סעיף מותאם).
" אבל זה סחרחורת שההתקפים שלה הם אחת ל-. קשה לי להגדיר אחת לכמה כי זה יכול להיות שבועות וזה יכול להיות חודשים, אבל גם יכול להיות שנים...בזמן התקף אתה לא יכול להגדיר מה בדיוק ה-, כן, בזמן התקף. סביב ההתקף. כמה ימים סביב ההתקף היא נימצאת ב-20 אחוז. רוב הזמן בהגדרה היא מוגדרת ב-10 אחוז ובגלל שאין לי דרך לקשור או לא לקשור את זה ספציפית נסיבתית לתאונה זה הוגדר כ-5 אחוז. זאת אומרת, עשיתי הפחתה של אחוזי הנכות..."
(שם, ש' 20-26 ).
היינו, ההפחתה של אחוזי הנכות שמקנה הסעיף וקביעת סעיף "מותאם" נובעת בשל הקושי בקשירת הקשר הסיבתי, אך לא מהטעם שבתוך מיתחם ה"בצורה קלה" היא סבורה שהמדובר בהגבלה במדרג הנמוך התואם יותר (בבחינת "קל שבקל") ולכן נקבעו 5% נכות.
...
אני דוחה את טענות אלו של התובעת.
וכן:
"אבל פה פתאום הייתי צריכה למצוא לעצמי איזו שהיא רשת ביטחון לכל ההיעדרויות האלה גם לפעמים בשעות ארוכות שהוא היה צריך, אם זה מקלחות, האכלות, לקחת לגן, להחזיר מהגן. להרים שתי תינוקות אחרי תאונה זה קשה. זה משהו שמבחינתי היה בלתי אפשרי ואז התחלתי בעצם לפנות ליותר ויותר עזרה, משהו שעבורי דרך אגב היה מאד קשה. שוב, בן אדם שלא ביקשתי עזרה מעולם, זה משהו שמעולם לא היה לי בלקסיקון. אני תמיד עזרתי לאחרים."
(שם, ש' 15-21 )
א' העיד כי:
" אחרי התאונה בעצם כל היוצרות התהפכו, כל הנטל של הבית נפל עליי. זה אומר שבהתחלה בעיקר מאד מאד כאב לה ובעצם היא התחילה לבקש עזרה, משהו שלא הכרתי עד היום, עד אותו זמן. זה אומר שספונג'ות זה עליי, להרים קניות כשהיא עושה קניות, זה לרדת לאוטו, זה אומר שצריך לחשב מתי עושים קניות כדי שאני אהיה בבית ובעצם להרים את הקניות. טיפול בילדים, להרים אותם היה לה קשה, עד היום, ובעצם כשאני מגיע אחרי יום עבודה אני מוצא אישה די מרוטה, די עייפה, די כואבת, די סובלת, עם הרגשה כללית רעה. בבוקר אני זה שמפזר את הילדים, אני זה שמארגן אותם. בעצם בסופו של דבר הכל נפל עליי. בשלב מסוים לקחנו טיפה עזרה, היה טיפה כבד עלינו..."
(עמוד 110 ש' 11-22 ).
סוף דבר
על הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 763,690 ₪ בניכוי תגמולי מל"ל ובתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 13% + מע"מ, הוצאות משפט בהתאם לאסמכתאות וכן את סך האגרה הראשונה.