בהקשר זה ראוי לציין כי המבקשת הנה חברה ציבורית (דואלית, הנסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב ובנאסד"ק) העוסקת במתן פיתרונות למקסום של תיקשורת IP עבור ספקי שירותי תיקשורת.
מהניתוח הכלכלי אשר בוצע לדוחות הכספיים של המבקשים שצורפו לבקשה דנן ע"י הכלכלנית הגב' דגנית **** ממחלקת התאגידים של הכנ"ר, נובעות המסקנות הבאות:
"מהדוח הכספי ומנתונים שנמסרו לנו ע"י החברה, עולה כי בהסתכלות על הרווח הנקי (ה- NON GAP), אשר מנטרל את ההוצאות הרעיוניות בגין אופציות לעובדים, את הפחת בגין נכסים לא מוחשיים והוצאות בגין חברות שנרכשו - החברה הפסידה ברבעון הראשון של 2016 כ- 1.8 מיליון דולר, ובשנת 2015 היא הפסידה 136 אלף דולר. לפי צבר ההזמנות הקיים כיום בחברה היא מעריכה כי תגדיל באחוזים ספורים את מכירותיה השנה, ביחס לשנה קודמת, ותגיע לסך של 102-108 מיליון דולר. בהקף מכירות זה החברה לא צפויה להפסיד אלא להרויח (כאשר בוחנים את הרווח ה- NON GAP)". (ראו סעיף 4.3 בתגובת הכנ"ר).
...
לפיכך, הסכום שלגביו נדרש אישורו של בית המשפט לצורך רכישת המניות נושא החלוקה המבוקשת מסתכם בסך של 13,019,662 דולר ארה"ב.
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בבקשתה המקורית של המבקשת מיום 21.9.15 לאפשר לה לבצע רכישה עצמית של מניותיה המוחזקות ע"י הציבור בסכום של עד 15 מיליוני דולר ארה"ב על כל נספחיה (להלן: "הבקשה המקורית"), בפסק הדין מיום 26.11.15, בבקשתה זו של המבקשת, על כל נספחיה, בעמדת הכנ"ר, בכל התגובות שהוגשו לבקשה, וכן בבקשתה של המבקשת למתן צו לאישור ארכה לביצוע חלוקה, על כל נספחיה, הגעתי לכלל החלטה כי יש לקבל את הבקשה בכפוף לאמור בפסק דין זה.
מנספח ב' של הבקשה דנן, ומתגובת הכנ"ר לבקשה, עולה כי מהדוחות הכספיים המאוחדים והמבוקרים של המבקשת ליום 31.3.16 ניתן ללמוד על הנתונים הבאים:
המבקשת מחזיקה בנכסים שוטפים בסכום של כ- 158 מיליון דולר ארה"ב כמפורט להלן:
1) מזומנים ושווה מזומנים – סך של כ- 25 מיליון דולר ארה"ב.
2) פיקדונות לזמן קצר – בסך של כ- 33 מיליון דולר ארה"ב.
3( בטוחות סחירות - בסך של כ- 63 מיליון דולר ארה"ב.
4) לקוחות נטו – בסך של כ- 23 מיליון דולר ארה"ב.
5) חייבים ויתרות חובה – בסך של כ-4 מיליון דולר ארה"ב.
6) מלאי – בסך של כ- 10 מיליון דולר ארה"ב.
למבקשת התחייבויות שוטפות המסתכמות בסך של כ- 33 מיליון דולר ארה"ב כמפורט להלן:
1) ספקים ונותני שירותים – בסך של כ- 6 מיליון דולר ארה"ב.
2) עובדים – בסך של כ- 8 מיליון דולר ארה"ב.
3) הכנסות נדחות – בסך של כ- 13 מיליון דולר ארה"ב (המדובר בהתחייבות לתת שירות ולא בהתחייבות כספית)
4) זכאים ויתרות זכות – בסך של כ- 6 מיליון דולר ארה"ב.
5) התחייבויות לזמן ארוך – בסך של כ- 10 מיליון דולר ארה"ב, מחציתם הכנסות נדחות בסך של כ- 5 מיליון דולר ארה"ב (בגין התחייבות לספק שירות), והיתרה – בגין התחייבויות אחרות.
אני סבור כי מהניתוח הכלכלי המפורט לעיל שנעשה ע"י הכנ"ר, וכן בהסתמך גם על חוות הדעת הכלכלית הבלתי תלויה מיום 17.5.16 של הכלכלן, מר שי פולברניס מחב' הייעוץ הכלכלי דה-קלו בן יהודה ושות' בע"מ אשר צורפה לבקשה זו (בנוסף, לחוות הדעת הכלכלית של מר שי פולברניס אשר צורפה לבקשה המקורית) ניתן לבסס קביעה לפיה קיימת גם עתה למבקשת כרית ביטחון איתנה אשר איננה מעוררת חשש שמא המבקשת לא תוכל לקיים התחייבויותיה ולפרוע חובותיה בהגיע המועדים לקיומן ולפירעונן.
משכך, אני קובע כי בעת הזו באפשרותה של המבקשת לקיים מבחן כושר הפירעון הנדרש לשם אישור ביצוע החלוקה המבוקשת (ראו סעיף המסקנות בעמ' 16, וריכוז הממצאים בעמ' 4 סיפא לחוות דעתו של מר פולברניס שצורפה כנספח 6 של הבקשה דנן).
סיכום ומסקנות
בנסיבות העניין, וכפועל יוצא מכל האמור לעיל, הנני מורה בזאת כי המועד לביצוע יתרת החלוקה נושא פסק הדין שניתן ביום 26.11.15, דהיינו – לשם ביצוע חלוקה בדרך של רכישה עצמית של מניות המבקשת המוחזקות ע"י הציבור (לא כולל בעלי שליטה) עד לסכום כולל של 13,019,662 דולר ארה"ב, בין בפעם אחת, ובין לשיעורין, מוארך בזאת למשך 6 חודשים קלנדריים אשר ימנו מהיום.