האם מדובר בעסקת הלוואה שנפרעה זה מכבר, כפי שטען הנתבע בכתב ההגנה, האם מדובר בעסקת מכירה של גג הבנין, הכוללת גם בניית חדר מדרגות והוצאת היתר בניה לדירה על גג הבנין, כפי שטען הנתבע בעדותו בפניי, או שמדובר בעסקת מכירה של דירת המגורים של הנתבע ובני משפחתו בקומה שניה, עם אופציה לרכישת דירה בקומה השלישית, במקום זו שבקומה השניה, אם דירה כזו תיבנה בתוך שנה, כפי שרשום בהסכם המכר וכפי שטען התובע.
מה הם תנאי ההסכם, מי הפר אותם, כמה שילם התובע על חשבון מחיר הדירה ולאלו סעדים הוא זכאי, הכל יידון להלן, אך ראשית אנמק כיצד הגעתי למסקנה כי לפניי הסכם למכירת דירת הנתבע ולא הסכם למכירת גג או הלוואה.
צוי מניעה קבועים וצוי עשה
להבטחת סעד האכיפה ורישום זכויות התובע בדירה בבוא העת, בלישכת רישום מקרקעין, אני מורה על מתן צו מניעה קבוע האוסר על הנתבע או מי מטעמו לבצע כל פעולה משפטית או שינוי בזכויות הקנייניות, לרבות מכירה, החכרה, השכרה בדמי מפתח, מתן זכות שימוש, הענקה במתנה, מכירה ללא תמורה וכיו"ב פעולות שימנעו או יפגעו בזכויות התובע בדירה, שפרטיה הם גוש 30613 חלקה 88, דירה בקומה שניה ואחרונה באגף המערבי.
...
בהקשר זה אפנה לדברי כב' השופטת חיות שנאמרו בע"א 5131/10 הנ"ל:
"בהידרשו לשאלה האם האכיפה אינה צודקת בנסיבות העניין, על ביהמ"ש להחליט למי מהצדדים יגרם עוול גדול יותר הן במובן המעשי הן במובן המוסרי אם תתקבלנה טענותיו של הצד שכנגד. סעד האכיפה יישלל רק אם ביהמ"ש יגיע למסקנה כי זוהי התוצאה הצודקת ביותר בהתחשב באינטרסים הלגיטימיים של שני הצדדים. אך בעשותו במלאכת השקילה, חשוב לזכור שהנפגע והמפר אינם ניצבים באותה נקודת מוצא, ולנפגע "יתרון פתיחה המוקנה לו על פני המפר". מאזני הצדק נוטים, על כן, לכתחילה לטובת הנפגע הזכאי לאכיפת החוזה כסעד אשר לו מעמד הבכורה והם יוסיפו וייטו לטובתו אלא אם כן יוכיח המפר כי מתקיימים שיקולים כבדי משקל ההופכים את האכיפה לבלתי צודקת בנסיבות העניין וכי אי-הצדק שייגרם מהאכיפה הוא חמור ומהותי במיוחד"
יחד עם זאת, היות שקבעתי כי התובע לא הוכיח ששילם את מלוא התמורה, והיות שסעיף 4 בחוק החוזים(תרופות) מאפשר לבית המשפט להתנות האכיפה בקיום חיוביו של הנפגע, אני קובעת כי על התובע להפקיד 46% משווי הדירה כפי שיוערך בחודש שבו יופקד הסכום, בקופת בית המשפט או קופת ההוצל"פ, וזאת כתנאי לביצוע סעד האכיפה בעין ופינויו של הנתבע מהדירה שבקומה שניה.
צווי מניעה קבועים וצווי עשה
להבטחת סעד האכיפה ורישום זכויות התובע בדירה בבוא העת, בלשכת רישום מקרקעין, אני מורה על מתן צו מניעה קבוע האוסר על הנתבע או מי מטעמו לבצע כל פעולה משפטית או שינוי בזכויות הקנייניות, לרבות מכירה, החכרה, השכרה בדמי מפתח, מתן זכות שימוש, הענקה במתנה, מכירה ללא תמורה וכיו"ב פעולות שימנעו או יפגעו בזכויות התובע בדירה, שפרטיה הם גוש 30613 חלקה 88, דירה בקומה שניה ואחרונה באגף המערבי.
אשר על כן, הבקשה נדחית.