מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אופן קביעת סך הוצאות משפט בביטוח לאומי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהמשך חוות דעתו מבהיר המומחה כי בבואו לבחון את מידת השפעת העבודה ביחס לגורמים אחרים, קרי השלב השני במסגרת בחינת שאלת הקשר הסיבתי, מצא הוא כי " נטייתי היא להעריך את השפעת עבודתו במעל ל-20% ו-79% האחרים לחשיפה שלא בעובדה לו לנטייה אינדיבידואלית, תורשתית, גנטית". דהיינו, המומחה קובע באופן ברור כי לאחר שמצא כי קיים קשר סיבתי בין תנאי עבודתו התובע למחלתו בשיעור העולה על 50%, בחן את מידת השפעת העבודה ביחס לגורמים אחרים וגם בהתייחס לשלב זה קבע כי השפעת העבודה עולה על 20% ביחס לגורמים אחרים שאינם קשורים לעבודה.
עוד נקבע כי ככל שעל פניה אין בחוות דעת המומחה פגמים גלויים לעין, ואין היא בלתי סבירה על פניה, אין בסיס לפסילתה (עב"ל 1608/04 שלום אזולאי - המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (מיום 27/1/10)).
לאור תוצאת ההליך יישא הנתבע בהוצאות משפט בסך של 7,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום מהיום.
...
לאור קביעות המומחה מהן עולה כי הקשר הסיבתי עומד על 20% בלבד, לא מתקיים הקשר הסיבתי הנדרש על כן, יש לדחות את התביעה.
לאור האמור לעיל, משעה שהמומחה ערך בדיקה דו שלבית , תחילה קבע כי קיים קשר סיבתי בשיעור העולה על 50% ולאחר מכן בחן את השפעת העבודה ביחס לגורמים אחרים וקבע כי עולה היא על 20% , התוצאה היא כי בהתאם לחוות דעת המומחה, קיים קשר סיבתי בין חשיפת התובע לקרני השמש במהלך עבודתו ובין המחלה ממנה סובל הוא.
סוף דבר לאור כל המקובץ ובהתבסס על קביעות המומחה בחוות דעתו, דין התביעה להתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב ב"ל 61972-03-17 27 אוקטובר 2020 לפני: סגנית הנשיאה, השופטת אריאלה גילצר – כץ התובע: זילבר קמאלי ע"י ב"כ: עו"ד יצחק חסידים הנתבע: המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד רועי הררי פסק דין
הפסיכיאטרית קבעה באופן חד משמעי כי הארוע הנטען החמיר את מצבו של התובע ושלאירוע הייתה השפעה על התובע מעל 20%.
הנתבע ישלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך 4,000 ₪ והוצאות משפט בסך 500 ₪.
...
הצדדים ביקשו להפנות שאלות הבהרה וביה"ד נעתר לבקשה בחלקה.
הכרעה לאחר שעיינתי בחוות הדעת של הרופאים ובחנתי את טענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל, כפי שיפורט להלן.
לא נעלם מעיני, כפי שציינו בהחלטת ביה"ד מיום 3.8.19 "כי הפרטים שמסר התובע מלאים חורים, ברם התרשמנו כי בתמונה הכוללת אירע לתובע האירוע הנטען". נוכח חוות דעתם של המומחים בתחום העיניים והפסיכיאטריה ומשהרופאים קבעו קשר סיבתי רפואי בין האירוע לליקויים מהם סובל התובע, התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך 4,000 ₪ והוצאות משפט בסך 500 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה באר שבע ב"ל 51978-07-19 19 מאי 2020 לפני: כב' השופט יוחנן כהן המערערת: בלה עמית, (ת"ז-062985767) ע"י ב"כ: עו"ד אביחי דהן המשיב: המוסד לביטוח לאומי, (גופים על פי דין-513436494) ע"י ב"כ: עו"ד ארז בן דוד פסק דין
הועדה לא התייחסה כנדרש ממנה בצורה עניינית ומנומקת לטענת המערערת כי היא סובלת מחוסר יציבות בברך, אלא קבעה באופן תמציתי שלא מצאה סימנים קליניים ואף ציינה כי המערערת אינה מתלוננת על חוסר יציבות, זאת כאשר בית הדין המחזיר קבע מפורשות כי המערעת טוענת כי היא סובלת מחוסר יציבות בברך.
המשיב ישלם למערערת הוצאות משפט בסך 3,500 ₪ תוך 30 יום.
...
גם לעניין ממצאי בדיקת ה-MRI, מקובלות על בית הדין טענות המערערת, ומצאנו כי הוועדה לא התייחסה בצורה מנומקת ומפורטת לטענת המערערת לפיה ממצאי בדיקת ה-MRI לאחר התאונה, חמורים יותר ממצאי בדיקת מיפוי העצמות ממועד קודם לתאונה, שכן בבדיקת ה-MRI לא מדובר בקרע אחד אלא בקרעים - כפי שנדרש מפורשות בפסק הדין המחזיר.
כללו של דבר- הערעור מתקבל.
המשיב ישלם למערערת הוצאות משפט בסך 3,500 ₪ תוך 30 יום.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב ב"ל 31801-05-18 לפני: סגנית הנשיאה, השופטת אריאלה גילצר – כץ נציג ציבור (מעסיקים) מר חגי רם נציג ציבור (עובדים) מר משה בן-דוד התובע רמי כוכבי ע"י ב"כ: עו"ד טל ישועה הנתבע המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד רועי הררי – המחלקה המשפטית פסק דין
משכך המסמך מדבר בעד עצמו והמעסיק שאינו נוגע לעניין והוא נטול אינטרסים בתיק, חזקה שהאמור במסמך מבוסס ומאומת או למצער הנתבע לא ביקש לסתור את האמור בו. המומחה קבע באופן חד משמעי כי חשיפה לאסבסט גורמת למחלת סרטן המעי הגס ומשכך ונוכח חשיפתו של התובע לגג אסבסט, אנו מקבלים את התביעה.
הנתבע ישלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪ והוצאות משפט בסך 1,500 ₪.
...
הכרעה: לאחר שעיינו בחוות דעתו של המומחה ובתשובותיו לשאלות ההבהרה ובחנו את טענות הצדדים, באנו לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל.
משכך המסמך מדבר בעד עצמו והמעסיק שאינו נוגע לעניין והוא נטול אינטרסים בתיק, חזקה שהאמור במסמך מבוסס ומאומת או למצער הנתבע לא ביקש לסתור את האמור בו. המומחה קבע באופן חד משמעי כי חשיפה לאסבסט גורמת למחלת סרטן המעי הגס ומשכך ונוכח חשיפתו של התובע לגג אסבסט, אנו מקבלים את התביעה.
הנתבע ישלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪ והוצאות משפט בסך 1,500 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באופן ספציפי, הכירה הפסיקה גם באפשרות כי מחלת פארקינסון בה לקה חקלאי שלקה שנחשף לאורך שנים לחומרי ריסוס תוכר כפגיעה בעבודה על דרך המקרוטראומה (ראו למשל: ב"ל 34902-10-17 פלדמן נ' המוסד לביטוח לאומי (27.3.20, מותב בראשות אב"ד הח"מ; ב"ל 2286-08-13 עיזבון המנוח פסח מאור נ' המוסד לביטוח לאומי (4.3.18, כב' הנשיא מירון שוורץ); ב"ל 13823-06-13 קלעי נ' המוסד לביטוח לאומי (8.1.17, כב' הנשיאה ורד שפר)).
ואם כך בדרך כלל, קל וחומר במקרה שלפנינו, שכן חוות דעתו של המומחה הראשון, ד"ר יאסקי, קובעת אף היא קשר סיבתי בין מחלת הפרקינסון בה לקה התובע לבין עבודתו, אלא שלפי חוות דעתו אין לתנאי עבודתו השפעה משמעותית (בשיעור של 20% לפחות) על הליקוי מול גורמים אחרים, בשונה מקביעותיו של המומחה השני, ד"ר לוי, בעיניין זה; שנית הן בחוות דעתו והן במענה לשאלות ההבהרה השיב ד"ר לוי באופן ברור ומפורש כי ניתן לקבוע בסבירות של מעל 50% קיומו של קשר סיבתי בין תנאי העבודה לבין מחלת הפרקינסון.
הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט בסך 7,500 ₪, בצרוף הפרישי הצמדה וריבית מהיום.
...
אשר למקרה שלפנינו – לאחר שבחנו את חוות הדעת של שני המומחים הגענו לכלל מסקנה כי יש לקבל את חוות הדעת של המומחה התעסוקתי השני, באופן המוביל לתוצאה של קבלת התביעה, וננמק: ראשית ההלכה הפסוקה קובעת כי במקרה שבו מונחות בפני בית הדין שתי חוות דעת מנוגדות, יש להכריע בתובענה לפי עקרונות פרשנות חקיקה מתחום הביטחון הסוציאלי.
במקרה שבו מגיע בית-הדין למסקנה שמדובר בשתי חוות דעת שוות משקל שעל פניהן הינן מבוססות, יש לפסוק לטובת המבוטח (עב"ל 3353-10-18 לוי נ' המוסד לביטוח לאומי (2.9.19); עב"ל 39612-11-12‏ ‏המוסד לביטוח לאומי נ' מלניק (11.11.13).
עם זאת, להבנתנו, די בכך שעסק בחקלאות החל מגיל 15, במשך כשלושים שנה, ללא ציוד מגן, שמונה חודשים בשנה, על מנת שהחשיפה לחומרים תיתן את אותותיה, ולו רק על דרך ההחמרה, וזאת אף בשים לב כי לפי המומחה השני המדובר במחלה " מחלה דגנרטיבית פרוגרסיבית" במהלכה נהרסים תאי המוח, כך שככל שהתובע המשיך להיחשף לחומרים מסוג זה, גם בעבודותיו המאוחרות, המשיך התהליך והחמיר את מצבו, כפי שעולה מחוות דעתו של המומחה השני; חמישית לטענת הנתבע כי חוות הדעת של המומחה השני, קובעת כי מדובר בתהליך תחלואתי מתמשך ומכאן שהתובע הוכיח השפעה משמעותית רק באופן חלקי, נפנה את הנתבע שוב לנאמר על ידי המומחה השני, בהקשר זה, בחוות דעתו: "על סמך העובדה כי התובע נחשף לחומרים שגורמים למחלת פרקינסון והעובדה שהכרתי בקשר הסיבתי כגורם משמעותי בהופעת המחלה אצלו ולאור העובדה כי לא נמצא גורם אחר משמעותי נראה כי עבודתו של התובע השפיע על הופעה והתפתחותה מחלתו בשיעור העולה על 20%". סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט בסך 7,500 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו