התובע הגיש תביעה להכיר בארוע הלבבי שעבר ביום 13.7.2016, אוטם שריר הלב, כפגיעה בעבודה, כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995.
לעניין הליקוי ממנו סבל התובע כתב המומחה כך:
"בתאריך 20.6.2016 התובע החל לסבול מ'תעוקת חזה בלתי יציבה' שהתפתחה בהמשך ל'אוטם-חד בשריר הלב' ללא הרמות מקטע-ST באק"ג (NSTEMI), בשל חסימה תת-מלאה של העורק השמאלי הקידמי היורד (LAD) בחלקו האמצעי-מרוחק. האוטם לווה בעליה קלה בטרופונין ומבלי שניגרם נזק משמעותי לתיפקוד החדר השמאלי (-LVEF55%)".
המומחה התבקש להשיב אם התובע עבר ארוע לב, והשיב בחיוב:
"כן, על פי ההסתמנות הקלינית, טרופונין וממצאי הצינתור".
לאחר מכן בחן המומחה אם קיים קשר סיבתי בין האירועים החריגים שארעו לתובע בתאריכים 20.6.2016 ו-11.7.2016 או אחד מהם, לארוע הלב שעבר.
לסיכום כתב המומחה כך:
"קיים קשר סיבתי בין ה'ארוע/ים החריג/ים' בעבודה בימים 20.6.2016 ו-11.7.2016, לבין האוטם הקידמי (NSTEMI) שאובחן ביום 13.7.2016 שניגרם מחסימת עורק ה-LAD. לולא ה'הארוע/ים החריג/ים' בעבודה, קרוב לוודאי שארוע האוטם לא היה מופיע כלל או שהיה נדחה למועד מאוחר יותר, לפיכך יש להכיר בארוע הלב כתאונת עבודה" (ההגשה במקור – ק.כ).
]
"אך ורק אם עולה מתוך חוות דעת המומחה קיום קשר סיבתי בין הארוע החריג לאוטם יש להדרש לסייפא של סעיף 83 לחוק – עניין שאלת הייחס. לגבי שאלת הייחס המבחן הוא מבחן העיתוי ולא מבחן הכימוי. המבחן הנו – האם סביר להניח שהאוטם היה מתרחש במועד בו ארע גם אילמלי הארוע החריג, או שאילמלי הארוע החריג מועד התרחשותו היה נדחה למועד מאוחר יותר".
כלומר, אם המומחה-היועץ הרפואי קובע שסביר להניח שארוע הלב היה מתרחש באותו פרק הזמן שבו הוא היתרחש, אזי המוסד לביטוח לאומי הרים את הנטל להוכיח את מאזן ההשפעות.
...
קיומו של קשר סיבתי רפואי בין האירועים החריגים לאירוע הלבבי
כאמור הנתבע הודיע כי אינו חולק על חוות דעתו של המומחה וכי היא מקובלת עליו.
אי לכך, ולאחר שעיינו בחוות דעת המומחה ובתשובותיו לשאלות ההבהרה מצאנו כי יש לאמץ את חוות הדעת ולקבוע כי קיים קשר סיבתי בין האירועים החריגים לאירוע הלבבי שבו לקה סבל התובע.
סוף דבר
התביעה מתקבלת.