בעדותו, אישר ד"ר פרישמן כי יתכן וקבלתו של התובע לביטוח הייתה מבוצעת בתנאים:
"השאלה האם כשכל המידע הזה עומד בפני באיזה תנאים הייתי מקבל את המבוטח. פה כבר ניכנס הפן הסובייקטיבי, כי אנו הולכים להנחיות החיתום הן לא מתייחסות לעבר, אלא שואלות רק שנה כן, שנה לא. יחד עם זאת, בנסיבות האלה יכול להיות שאני כחתם מנוסה כן הייתי מתייחס לעבר, ואז או שהייתי מבקש תוספת פרמיה על הסיכון העודף, או שהייתי מחריג מצב של אובדן כושר עבודה על רקע נפשי. למרות שאני חוזר ואומר, הנחיות החיתום נטו – לא מובילות אותנו לשם." (ע' 60, ש' 31-36)
וכן:
"אני הייתי מציע במקרה הזה לקבל אותו לביטוח עם החרגה לאובדן כושר עבודה על רקע נפשי ועל רקע הסיבוכים על שימוש בסמים." (ע' 61, ש' 11-13)
מורם מהאמור עד כה כי הנתבעת לא הוכיחה מה היה הבסיס עליו השתיתה את החלטתה כי לא הייתה מבטחת את התובע לו היה המידע במלואו בפניה (כגון מדיניות, תנאי חיתום, מקרים אחרים וכו').
ערה אני לעדותו של פרופ' קרסיק, לפיה עברו הפלילי של התובע בצירוף עברו הפסיכיאטרי "הופכים אותו לסיכון כזה שחברת הביטוח לא תיקח אותו לאובדן כושר עבודה, ייתכן שלכיסויים אחרים כן" (ע' 116, ש' 5-10), עם זאת לא הבהיר פרופ' קרסיק מדוע עבר פלילי משליך על ביטוח מסוג אובדן כושר עבודה, וממילא לא הוכיח כי הסבירות לאובדן כושר עבודה עולה בבני אדם בעלי רקע פלילי.
...
לא מצאתי כי יש לחייב את הנתבעת בריבית מיוחדת כאמור בסעיף 28א' לחוק חוזה הביטוח, שכן לא הוכח כי הנתבעת לא שילמה את דמי הביטוח בחוסר תום לב, כמו גם לא הוכח כי תגמולי הביטוח לא היו שנויים במחלוקת בתום לב.
אשר על כן, תשלם הנתבעת לתובע פיצויים בגין אבדן כושר עבודה לעבר בהתאם לחישוב הבא:
97 חודשים (החל מיום 22.11.2012 ועד היום), בניכוי תקופת המתנה של שלושה חודשים – 94 חודשים * 4,500 ₪ לחודש – סך הכל 423,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית.
י – סופו של דבר
מורם מהאמור עד כה כי התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים:
תגמולים בגין נכות רפואית קבועה בסכום של 52,500 ₪ בצרוף הצמדה וריבית מיום 22.11.2012 ועד ליום התשלום המלא בפועל.