* בשל העובדה שהתובע אינו פוקד את משרדי המועצה הוא אף הוציא ממשרדיה תיקים וחומר אחר והביאם לביתו (לשם, העביר , לטענתו, את משרדי הרבנות) וזאת בנגוד לחוזר מנכ"ל 88/1, סעיף 194(2) וכן שלא בהתאם לעמדת העד מטעמו -הרב אלמליח שהנו יו"ר ארגון רבני ישראל שתפקידו לשמור על האינטרסים של הרבנים ואשר במסגרת עדותו הודה כי תיקי הנישואין, תעודות הנישואין וכל החומר הקשור במועצה הדתית מצויים במשרדי המועצות הדתיות בהן הוא מכהן (עתלית ונשר) ולא בביתו.
* התובע נהג ונוהג לצאת לחופשות בחו"ל, לעיתים קרובות וזאת מבלי שטרח לפעול לפי הנוהל המצוי בחוזר מנכ"ל 87/5 סעיף 156(11), אשר קובע כי "יציאת רב העיר לחופשה שנתית או אחרת תקבע בתאם עם ראש המועצה, במקרה של חופשה ממושכת על רב העיר לקבל גם את הסכמת הרבנות הראשית לישראל והמחלקה לרבנות במשרד הדתות".
מינויים שלא כדין -
* בשל העדרויותיו המרובות מהארץ, החליט התובע למנות את בנו - הרב יחזקאל משה פרנקל, כמנהל מחלקת הכשרות במועצה וזאת בנגוד לכלל 2 לכללי שירות המדינה (מינויים) (סייגים בקירבת מישפחה), תשכ"ט - 1969, האוסר על מינוי אדם למישרה ביחידה מנהלית, אם עובד באותה יחידה קרוב מישפחה שלו וכן בנגוד לכלל 3 לכללים הנ"ל ושלא בהתאם לסעיף 6א' לחוק שירותי הדת היהודיים הקובע כי רק המועצה הדתית היא שמנוייה על מינוי עובדים או מינהלי מחלקה בתחומה.
* נוכח היתעלמות התובע מכל פניות המועצה, בנושא קבלת קהל, נשלח לו, ביום 11/1/11, מכתב נוסף, במסגרתו תוזכר התובע כי עליו לקיים קבלת קהל וכן לקיים את החלטת בית הדין ובכלל זה לבצע פעולות רשמיות של המועצה, רק ממשרדיה ולא מביתו וכן לחדול מליתן תעודות כשרות מבלי לוודא ששולמה אגרה, אחרת, כך הובהר, שוב, לתובע - ככל שלא יבצע את תפקידו כראוי, כנדרש וכמוסכם, יופחת שכרו.
...
בכל הנוגע להחזר הוצאות הרכב - אישר ביה"ד הארצי את שנקבע בפסקי הדין של ביה"ד האזורי וציין כי בנוגע לטענת התובע ששכרו חושב על בסיס "נטו" בעוד שההחזרים חושבו על בסיס "ברוטו", "לא מצאנו כי יש הצדקה לשנות זאת ובלבד שהמועצה תוודא - בעת ביצוע ההתחשבנות הכוללת - כי המערער לא ייפגע כתוצאה מכך".
בכל הנוגע להחזרי הוצאות טלפון - קבע ביה"ד כי התובע זכאי להחזר הוצאות טלפון סלולארי עד סך של 300 ₪ בחודש החל מחודש יולי 2005 ועד תום התקופה שנדונה במסגרת פסק הדין השני.
בכל הקשור לפיצויי ההלנה בגין הפחתת שכרו של התובע בגין במשך שמונת החודשים - (אפריל עד יולי 2010 וכן מאי עד אוגוסט 2011) סכום של למעלה מ - 23,000 ₪, לחודש, תחת הכותרת "העדרות ימי עבודה" (סה"כ סכום קרן של 189,278.24 ₪) - הואיל ובנסיבותיו החריגות ביותר של תיק זה, מצאנו שאין לראות את המועצה שלא פעלה כדין או מבלי ליתן לתובע זכות שימוע ולכן דחינו רכיב זה של התביעה, הרי שאין מקום לפסוק דבר בדין פיצויי הלנת השכר הנ"ל.
הערה לפני סיום
מדובר בתיק רחב יריעה והיקף, במסגרתו בחרו הצדדים להתייחס, אם בעדויות ואם במסמכים, לאירועים היסטוריים (כאשר לשם הדיוק נציין כי נראה שהיתה זו בחירתה של המועצה, כאשר התובע, הרגיש, שאין הוא יכול שלא לפעול באופן דומה, למרות שסבר שבחירתה זו של המועצה תמוהה שכן אין בה כדי לסייע בבירור התביעה), אירועים, אשר, לא, באמת, היו חשובים להכרעה במחלוקות שהונחו, בתיק זה, לפתחנו ולכן לא התייחסנו, במסגרת פסק דיננו, לאותם עניינים שהיו חסרי נפקות, לצורך הכרעה בתיק, כאשר כך גם נהגנו ביחס לחלק גדול מהעדויות וזאת גם הואיל ולא מצאנו טעם בהפניית תשומת הלב לעדויות לא מהימנות או לעדים שלא הותירו עלינו רושם אמין, מקום שלא היה בכך כדי לקדם את ההכרעה בתיק.
לסיכום
לנוכח כל האמור לעיל החלטנו, כאמור, שבנסיבות המיוחדות, הקשות והחריגות ביותר של תיק זה ולעת בה הפחיתה המועצה משכרו של התובע בשל כך שאינו מבצע את כל תפקידיו כרב המועצה, היא היתה רשאית לעשות כן.
בכל הקשור לרכיב אחזקת רכב - "הוצאות משתנות נטו לפי מכסה של 1,875 ק"מ" - הרינו חוזרים ומבהירם את שקבענו בסעיף 6 דלעיל כי ככל שהמועצה לא שילמה לתובע את הרכיב הנ"ל, עליה לדאוג לשלמות, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום בו היה אמור רכיב זה להיות משולם ועד ליום התשלום המלא בפועל.
בכל הקשור לשאר הרכיבים שנתבעו - הואיל וכל שנתבע ואכן הגיע לתובע, שולם לו, אך באיחור - חייבת המועצה לשלם לתובע פיצויי הלנת שכר לפי הלכת עיריית לוד רק בקשר לתוספת שכר בכירים והפרשי ריבית והצמדה כחוק ביחס לשאר הרכיבים שילמה, באיחור, הכל כמפורט בסעיף 12 לפסק דין זה.
הוצאות
הואיל ורכיב התביעה העיקרי שתבע התובע, נדחה, החלטנו שכל צד יישא בהוצאותיו.