מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אגרת בקשה לרישום עסקה במקרקעין מאוחר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

נטען, שהתביעה היא תביעה כספית ולא הצהרתית (הסווג תוקן והושלמה האגרה), שרב הנסתר על הגלוי בה. כן נטען, שהתביעה היתיישנה לכל המאוחר ב-30.6.2021, לפי המועד לפרעון ההלוואה בסע' 3 להסכם מיוני 2010, נספח A4 לבקשה.
בבקשה לביטול רישום העיקולים הנזכרת צוין מפורשות, כי "ניכר שהתביעה בולטת יותר במה שאין בגדרה... ואף חסרה נימוקים מספקים בדבר המועד המאוחר בו בחרה התובעת להעלות טענותיה לאחר פטירתו של המנוח ז"ל ולאחר שהתובענה לגופה היתיישנה אולם הדבר אינו נידרש לבירור בקשה מנהלית זו." (הקו התחתי אינו במקור).
. רק תביעה למימוש זכות (או טובת הנאה) חפצית "בקרקע" (בין אם היא מנויה במפורש כזכות קניינית בחוק המקרקעין, או טעונה רישום לפי החוק האמור, ובין אם לאו) ולקבלת סעד הנוגע לקרקע מסוימת, שבעקבותיו יחול שינוי במצב הזכויות הקנייניות בקרקע הנדונה, או בחזקה עליה – תיחשב כ"תביעה במקרקעין" לעניין חוק ההתיישנות.
בראשית הדברים, יש לדחות את טענת הנתבעים שהועלתה בדיון, כי יש לבחון את מכלול התביעה "כעסקה במקרקעין" (פרוט' 18.7.2023, עמ' 2, ש' 20-19).
...
מובן, שהתובעת כיורשתו של המנוח פועלת כחליפתו, והימנעותו בכתב ההתנגדות מהעלאת כל טענה כנגד זכויות הנתבע בדירה מכוח צוואת המנוחה, כמוה כהימנעות התובעת עצמה מהעלאת טענה בעניין זה. על כן, מצאתי, שחל השתק פלוגתא ביחס לטענת התובעת, שמבוססת על נוסח ההצהרה מיום 5.10.2011, שמכוחו מנוע היה המנוח מלכפור בזכויות הנתבע בדירה ומלתבוע את רישומן על שמו לכיסוי ההלוואה הנטענת, והשתק זה חל מניה וביה על התובעת, כמי שבאה בנעליו, ומכאן, שדין התביעה לסעד, שעניינו העברת זכויות הנתבע בדירה לתובעת, להידחות.
אציין, כי ניתן להגיע למסקנה דומה בדבר מניעות התובעת מלטעון לזכויות בדירה חלף זכויות הנתבע מכוח ההלוואות המדוברות אף לאור דוקטרינת המניעות וההכרח להעלות את הטענות במסגרת הליך הירושה הנ"ל (רע"א 2237/06 בנק הפועלים בע"מ נ' וינשטיין (8.3.2009), פס' 26; ע"א 8273/16 Fundacio Gala-Salvador Dali נ' וי. אס מרקטינג (ישראל 2005) בע"מ (11.07.2021), פס' 44-45; פסק דינו של כב' השופט נ' סולברג בעניין בנק אוצר החייל לעיל; ת"א (מרכז) 5519-03-19 האלה עזאם נ' עבד אלעזיז חאג' יחיא (15.1.2020), פס' 21).
סוף דבר דין הבקשה לדחיה על הסף להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

התובעת או מי מטעמה פנתה לנתבע 1 בבקשה להעברת הזכויות הקנייניות בשטח הנוסף על שמה, ורישומן ולחילופין להעברת/הסבת ייפוי הכוח הבלתי חוזר שניתן לו במעמד חתימת הסכם המכר, אך פניות אלה נותרו ריקם והנתבע 1 נימנע מהעברת הזכויות גם לאחר שהומצאו לידו מסמכים אשר טען כי חסרים ומהותיים לרישום הזכויות האמורות (ר: נספח 4 ונספח 7 לכתב התביעה).
מה רכשה התובעת על פי הסכם המכר מיום 3.3.1993 עיקר המחלוקת בתיק זה עניינה בשאלה, האם במסגרת הסכם המכר מכר מר סופר ז"ל לתובעת, בנוסף לממכר כהגדרתו בהסכם המכר, גם את השטח הנוסף, שטח של 220 מ"ר שבשלב מאוחר להסכם המכר לכשתאושר תכנית פארצלציה, יתוספו לשטח חלקה 89 בגוש 6841, ויגדילו את שטח החלקה מ-1,000 מ"ר ל-1220 מ"ר, והאם התמורה הנקובה בהסכם המכר כוללת את התמורה בגין השטח הנוסף.
אין בנתונים שנמסרו למס שבח לצורך חישוב מס השבח החל על מר סופר ז"ל בגין עסקת המכר, כדי לגרוע מהכתוב במפורש בהודעה על שומה זמנית מס רכישה שנשלחה מרשויות המס לב"כ התובעת בסמוך לאחר חתימת הסכם המכר, ואישורי מס שבח ומס רכישה, לרשום בפנקסי המקרקעין, מיום 11.1.94, אשר כולם מתייחסים לחלקות 89, 90 ו-91 ( נספח 6 לתצהירו של מר משיח).
הוצאות משפט בשים לב לתוצאה ולאור קבלת התביעה בחלקה, ומכיוון שהתובעת וויתרה על הוצאותיה מהנתבעת 2, אני מחייבת את הנתבע לשאת בהוצאות התובעת בסך של 30,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין, וכן בהחזר האגרה ששולמה על ידי התובעת.
...
סיכום ביניים מכלל העדויות והראיות שהוצגו בפני הגעתי לכלל מסקנה כי עלה בידי התובעת להוכיח במידה הנדרשת במשפט האזרחי, כי עפ"י הסכם המכר רכשה התובעת מאת מר סופר ז"ל את הממכר, כהגדרתו בהסכם המכר וכן את השטח הנוסף – 220 מ"ר שיתווספו לחלקה 89 כאשר תאושר תכנית הפרצלציה כפי שאכן קרה עם אישור תכנית מאא/מק/ 1032.
לאור כל האמור אני קובעת כי התביעה לסעד המופנה לנתבעים או מי מהם להשלים את הרישום על פי ייפוי הכח הבלתי חוזר ו/או להסב את ייפוי הכח לב"כ התובעת נדחית.
סוף דבר ניתן בזאת פסק דין הצהרתי לפיו התובעת זכאית להירשם כבעלת הזכויות הקנייניות בשטח הנוסף, 220 מ"ר המהווים 22/225 חלקים מחלקה 91 בגוש 6481 שהתווספו לחלקה 89 מכוח תכנית מאא/מק/ 1032.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה נטען כי מבקשת 1 (להלן: "המבקשת") שכרה את שירותי המשיבים לצורך ביצוע עסקת מקרקעין ברעננה בחודש פברואר 2019 ושולם לחשבונו של משיב 1 (להלן: "המשיב") סך של 32,257 ₪ בגין שכר טירחה.
צוין כי כפי שנקבע בהחלטות קודמות בימ"ש לא יתייחס לכל הנטען בכתבי טענות מאוחרים ומסמכים שצורפו להם לראשונה.
נקבע כי השאלה היחידה הדרושה לעניין היא שאלת רישום הערת אזהרה לטובת המבקש; האם סוכם בין הצדדים כי המשיבים ירשמו לטובת המבקש הערת אזהרה מיד עם מסירת הדירה (או בכל מועד אחר) והאם אי רישום הערת אזהרה על ידם (שהרי אין חולק כי זו לא נרשמה) מהוה רשלנות המזכה את המבקשים בסעד של השבת מלוא שכר הטירחה אותו שילמו למשיבים בגין לווי בעסקת הרכישה.
מטרה זו מתממשת על ידי פישוט הליכי הדיון, תוך הגמשת סדרי הדין ודיני הראיות וקביעת אגרות משפט נמוכות, האמורות להפוך את בית המשפט לתביעות קטנות לפורום נגיש וידידותי לציבור הרחב, וליתן סעד בגדרים אלה.
...
אין בידי לקבל את טענת המבקשים כי נשללו מהם זכויות דיוניות הנוגעות למסמכים שהוגשו ע"י המשיבים.
באשר לסיכום נטען בע"פ לעניין רישום הערת האזהרה, בימ"ש קמא לא קיבל את עדות המבקש.
לסיכום: לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בנידון, נפסק ב-ע"א 10591/06 יפרח נ' מפעלי תובלה ואח' (פורסם בנבו) (להלן: "פס"ד יפרח"), כדלקמן: "ככלל, הנטל להוכיח טענת היתיישנות מוטל על הנתבע, משזה מבקש לדחות על הסף תביעה נוכח המחסום הדיוני הצומח מהוראות ההתיישנות הקבועות בדין. על מנת לקבוע כי חלה היתיישנות על תביעה פלונית, נידרש הנתבע להוכיח כי כל רכיבי התובענה התיישנו. די בכך שאחד מיסודות התביעה נתגלה באיחור על-ידי התובע כדי לדחות את מועד תחילת ההתיישנות, וככל שממועד הגילוי המאוחר ועד למועד הגשת התביעה טרם חלפה תקופת ההתיישנות הקבועה בדין, התביעה לא היתיישנה .... בדומה, מקום בו אין הנתבע מסוגל להצביע איזה נזק נגרם לתובע עובר לחלוף תקופת ההתיישנות ואיזה נזק נגרם לאחריה, תדחה טענת ההתיישנות כולה .... ואולם, כמקובל, 'משהועלתה על-ידי הנתבע טענת היתיישנות, והתובע מבקש להיבנות מאחד החריגים המאריכים את תקופת ההתיישנות, עליו הנטל לטעון ולהוכיח קיומן של העובדות, המצדיקות חריגה כאמור'...'' (שם, פסקה 28 לפסק הדין).
אי-לכך, ובהנתן העובדה כי התובע הנו הדיוט בעיסקאות מקרקעין, אזי אין לומר כי מהוראות הסכם המכר עליהן נסמך הנתבע מתחייבת המסקנה כאילו התובע ידע והבין מבעוד מועד כי רישום המיגרש על שמו יארך שנים כה רבות, כפי שהיה בפועל.
במאמר מוסגר יצוין כי טענת התובע ולפיה, המרצת הפתיחה אינה ההליך המתאים להשגה על החלטת רשם המקרקעין בבקשה לרישום צו הירושה, אינה חסרת בסיס, ובנידון די להפנות לאמור בסעיף 9 לפסק הדין, בו נקבע כדלקמן: ''אכן ככל שמדובר בעירעור על סרובו של רשם המקרקעין לרשום את הירושה, צודק בא כוח הנתבעת, כי היה על התובעים לערער על החלטת רשם המקרקעין בדרך שנקבעה לכך בחוק המקרקעין, תשכ''ט – 1969.
בהיתחשב במכלול נסיבות מקרה דנן, לרבות פרק הזמן שחלף ממועד חתימת הסכם המכר ועד למועד רישום המיגרש על שם התובע, היתייחסות הנתבע לפניות התובע בנידון, העובדה כי הנתבע לא הודה בכל אחריות להתמשכות העניין, היתעקשותו להמשיך ולטפל ברשום המיגרש על שם התובע אף לאחר הגשת התביעה ובה בעת לפעול בהקשר זה בעצלתיים – לאור כל אלה מצאתי להעמיד את הפצוי עבור נזק לא ממוני בסך של 50,000 ש''ח. סיכום: העולה מן המקובץ, אני מקבל את התביעה באופן חלקי ומחייב את נתבע לשלם לתובע, באמצעות בא כוחו, סך של 50,000 ש''ח. כן ישלם הנתבע לתובע, באמצעות בא כוחו, הוצאות האגרה ושכ''ט עו''ד בסך של 10,000 ש''ח (כולל מע''מ) בתוספת הפרישי הצמדה וריבית כחוק על הוצאות האגרה ממועד תשלומן ועל שכ''ט מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
...
כמסקנה מתחייבת, טענת התובע כאילו בית המשפט הוא זה שהעלה את הסוגיות לעיל, חפה מן האמת, ובוודאי ובוודאי אין לומר כי מדובר בסיוע של בית המשפט למי מהצדדים או נקיטת עמדה נחרצת טרם סיום ההליך.
מכל מקום, הטענה חסרת כל היגיון, שכן, מניין לאותם שכנים סמכות ויכולת לאכוף על התובע רצונם נטען זה?!!! לאור מכלול הנימוקים לעיל, אני דוחה את דרישת התובע לחייב את הנתבע בפיצוי עבור עליית מחיר תשומות הבנייה והפסד דמי שכירות.
בהתחשב במכלול נסיבות מקרה דנן, לרבות פרק הזמן שחלף ממועד חתימת הסכם המכר ועד למועד רישום המגרש על שם התובע, התייחסות הנתבע לפניות התובע בנדון, העובדה כי הנתבע לא הודה בכל אחריות להתמשכות העניין, התעקשותו להמשיך ולטפל ברישום המגרש על שם התובע אף לאחר הגשת התביעה ובה בעת לפעול בהקשר זה בעצלתיים – לאור כל אלה מצאתי להעמיד את הפיצוי עבור נזק לא ממוני בסך של 50,000 ש''ח. סיכום: העולה מן המקובץ, אני מקבל את התביעה באופן חלקי ומחייב את נתבע לשלם לתובע, באמצעות בא כוחו, סך של 50,000 ש''ח. כן ישלם הנתבע לתובע, באמצעות בא כוחו, הוצאות האגרה ושכ''ט עו''ד בסך של 10,000 ש''ח (כולל מע''מ) בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק על הוצאות האגרה ממועד תשלומן ועל שכ''ט מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת המשיב - המבקש היה זה שערך משא ומתן אל מול בעלי המקרקעין ועידכן את המשיב בצורה שוטפת בהתפתחויות, ולבסוף הודיע שלא סגר עסקה עם בעלי המקרקעין.
לחילופין טען המבקש כי יש להורות על מחיקת סעיפים מסוימים מכתב התביעה, משום שחלקם נוגעים למקרקעין שפרטיהם אינם ידועים ולא מפורטים (סעיפים 8,14,15,19,20), חלקם מכיוון שמבוקש בהם סעד של אכיפת ההסכם שאינו אפשרי כפי שהוסבר לעיל (סעיפים 10,12,13,19), וכן סעד הצהרתי (סעיף 18) שעה שבית המשפט אינו מעניק סעד מסוג זה שמטרתו לחסוך אגרה ושאינו מסיים את ההיתדיינות בין הצדדים.
וביתר פירוט על אודות העולה מנסחי הרישום שצרף התובע לכתב תביעתו המתוקן: חלקה 99 – לטובת המבקש רשומה הערת אזהרה על הבעלות של קופרבג שהנו הבעלים של 2/3 חלקים חלקה 103 – לטובת המבקש רשומה הערת אזהרה על פי סע' 126 לחוק המקרקעין בעקבות הסכם מכר מיום 19.08.2020 על הבעלות של אגר יעל ורויטמן ציפורה וכן הערת אזהרה נוספת על זכויות קופרברג צבי חלקה 131 – המבקש רכש זכויות בעלות בחלקה בינואר 2020 ומכר אותן בשלמות לארבעה רוכשים באפריל של אותה שנה חלקה 151 – רשומה לטובת המבקש הערת אזהרה על זכויות הבעלות של קופרברג (50/100 חלקים) חלקה 167- המבקש רכש זכויות הבעלות של קופרברג ומאוחר יותר מכר זכויות אלה לבן יוסף יובל ומימון עומר לאור המפורט לעיל יש להורות על מחיקת סעיף 19 לכתב התביעה בכל הנוגע לחלקות 131 ו-167, מאחר שהזכויות נמכרו לצדדי ג'.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים בכתב ובעל פה, מסקנתי היא כי התביעה במתכונתה הנוכחית סופה דחיה מהטעמים הבאים: א. תחילה לסעד האכיפה; סעד זה סופו דחיה משלא ניתן להושיטו לתובע, וזאת משני טעמים מרכזיים: ראשית, זכויות הבעלות במקרקעין אינן רשומות על שם הנתבע, ולכל היותר רשומות לטובתו הערות אזהרה וצודק הנתבע בטענתו לפיה כיצד ניתן להורות על אכיפת ההסכם שעה שאכיפה, כך על פי המשיב, אמורה להוביל לתוצאה לפיה הזכויות תירשמנה במחצית על שמו, כאשר אלה נמכרו לצדדי ג'.
לנוכח המקובץ לעיל, ניתן היה להורות על סילוק התביעה על דרך מחיקתה, לאחר שלמשיב ניתנה בעבר הזדמנות לתקן תביעתו, וגם לאחר תיקונה, היא אינה חפה מקשיים כמתואר לעיל.
יחד עם זאת שוכנעתי כי צודק ונכון לאפשר לתובע לתקנה, גם הפעם, וכי תוצאה זו עדיפה על פני סילוקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו