מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אגרת בית משפט לענייני משפחה וירושה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

כתב ההגנה המקורי מטעם הנתבע שימש ככתב הגנה גם מפני כתב התביעה המתוקן (בהתאם להודעת ב"כ הנתבע בדיון מיום 12/11/12) ונטען בו כך: תביעה קודמת שהוגשה בבית משפט השלום בהרצליה (ת"א 1490/05) נמחקה בהעדר פטור מאגרה, הוגשה מחדש בבית המשפט לעינייני מישפחה ונמחקה בהעדר סמכות עניינית.
"הוא (האב - הערה שלי ר.פ.) הביא תפוזים ויצא החוצה, הוא לא ידע מכלום, באמת שלא (עמ' 15, ש' 3) ... אני הבאתי את הרצל הביתה, אמרתי לאימא תחתמי פה ותחתמי פה, טפסים להנחה בביטוח לאומי, לא דברתי עם אימא על מסירת הבית במתנה, לא על ירושה, אבא בכלל לא ידע. בגלל העבירות האלה ישבתי בכלא" (עמ' 15, ש' 7-5).
...
סבורני כי טענות התובעים בעניין זה אינן מצביעות על נזק שנגרם בקשר לרשלנותו של הנתבע ולפינויה של האם מהבית.
לפיכך אני דוחה את טענות המרמה שהועלו נגד הנתבע.
מובן מאליו כי התובע 6, יצחק יצחק, אינו זכאי לפיצוי מהנתבע ותביעתו נגדו נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יודגש, כי מאז לא היתה בתיק כל פעילות, למעט הודעת הנתבעת מיום 19.10.21 על כך שהיא פטורה מתשלום המחצית השניה של האגרה.
לשיטת עו"ד גלברט, הטעות המצערת באי דיווח לבית המשפט בדבר פטירת המנוחה, נובע מסיבות של טעות פרוצדוראליות בין שני המשרדים המייצגים את "התובעת". בית המשפט הפנה את עו"ד גלברט לכך שבן המנוחה ביקש להצטרף להליך לאחר מותה של המנוחה, ואין צו מטעם בית משפט לעינייני מישפחה באשר ליורשים/החליפים של זכויות המנוחה; עו"ד גלברט השיב שאין צורך בצרוף יורשים כלשהם, משום שאנו דנים בזכות ספציפית שהומחתה לבת, ואשר כלל לא נכללת בעזבון המנוחה.
...
יש לזכור שהבת, בשנת 2019 ביקשה להימחק מהתביעה, ובית המשפט נעתר לכך, בו בזמן שהבת יודעת שהומחו לה, ולה בלבד, הזכויות במקרקעין, כשיטתה.
יוצא אפוא, שעמדה שהות ארוכה להסדרת העניין, כפי שהובא לעיל, ולמצער להגיש את התביעה על ידי בעל הדין המתאים.
ואוסיף, עו"ד גלברט לא ביקש לתקן את כתב התביעה, אלא ניסה להיבנות מהמחאת הזכות, תוך התעקשות על קיום הדיון אותו יום, ובניסיון לזרות "מסך עשן". גם ככל שהיה מבקש לתקן את כתב התביעה, לא היה ניתן להעתר לכך, בשלב זה. כאמור, התנהלות זו, בה כתב התביעה לא תוקן, וההליך עומד באופן בו אין אישיות משפטית, מחודש מרץ עד ראשית נובמבר – פסולה; היה על עו"ד גלברט לפעול.
בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, סעיף 41 (4), בית המשפט רשאי להורות על מחיקת כתב תביעה בכל עת על יסוד אחד מנימוקים אלה: "(4) כל נימוק אחר שלפיו הוא סבור שראוי ונכון למחוק את התביעה". בנסיבות אלה, בהן אין בפנינו בעל-דין, כדין, כפי שפורט לעיל, ולאור רוח התקנות החדשות, אין מקום למקצה שיפורים, והכשרת התנהלות כגון דא. סוף דבר לאור האמור לעיל, אין מקום להעתר לבקשת הבת לבוא ב"נעליה" של המנוחה, ודין בקשתה – דחייה.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בפסיקה אף נקבע זה מכבר שכשם שלא ניתן להגיש לבית משפט תביעה בשם כלי רכב או רהיט כך לא ניתן לתבוע בשם עזבון, וכי אין בעצם העברת העזבון לידי היורשים, 13 באמצעות עיקרון הנפילה המידית, כדי להקנות לעזבון אישיות משפטית ]רע"א 6590/10 עזבון המנוח אשתייה ז"ל נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 28.5.12 )[.
בהיעדר קטגוריה של ניזקי גוף בתקנות בית המשפט למשפחה (אגרות) טוענים 30 ;₪ המערערים שיש לסווג את התביעה בחלופה השיורית "כל תביעה אחרת" (בסך של סעיף 6 לתוספת הראשונה), ואילו המדינה סבורה שהיות ותקנות בית המשפט לעניני מישפחה (אגרות) אינן מבחינות בין תביעות בגין ניזקי גוף לתביעות לסכום קצוב הרי שיש לסווג את התביעה כ"תביעה לסכום קצוב" (בשיעור של 1% מהסכום הנתבע, ולא פחות מסך של 484 ₪; סעיף 1 לתוספת הראשונה).
...
אציין אך שהמסקנה האמורה מתיישבת אף עם הדין הנוהג לפיו יש לפרש את דיני האגרות באופן ליבראלי, כך שבמקרה של ספק לגבי חיוב ההליך בתשלום אגרה יועדף הפירוש המקל עם המתדיין.
העולה מהאמור הוא שלא היה מקום לחייב את המערערים לשאת בתשלום אגרה לפי סעיף 1 לתוספת הראשונה, כי אם בחיובם בתשלום אגרה לפי סעיף 6 לתוספת, ועל כן דין הערעור בעניין זה להתקבל.
לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות בכל הנוגע לצירוף "העיזבון" כתובע בהליך; ולהתקבל בכל הנוגע לחובת כימות סכום התביעה ולסיווג האגרה כפועל יוצא מכך.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד עתרה התובעת כי אחייב את הנתבע בהוצאות התובעת (בגין אגרת פתיחת התיק בבית משפט לעינייני מישפחה, שכר טירחת השמאי, ושכר טירחת מנהל העזבון).
יתרה מכך, בתשובת התובעת לכתב ההגנה נטען (בסעיף 15): "בס' 28 לכתב ההגנה, הנתבע מודה כאמור כי הוא לא שילם אפילו את שכ"ט השמאי, אך טוען כי מנהל העזבון לשעבר היה צריך לתבוע אותו. המדובר בטענה שגויה לחלוטין מבחינה משפטית. התובעת הנה היורשת של בעלה המנוח, ובהתאם לדין היא ירשה את כל זכויות התביעה שעמדו לעזבון כנגד הנתבע" מכאן, שהתובעת עצמה סבורה שקיימת "קרבה משפטית" בינה לבין מנהל העזבון.
...
עם זאת אדגיש, שאין בכך הבעת דעה באשר לזכאות לסעד זה, שאלה שתוכרע בסיומו של הליך זה. ה – סיכום מורם מהאמור עד כֹה, כי אני מורה על דחיית התביעה, לפי תקנה 43 של תקנות סדר הדין האזרחי, בשל מעשה בית דין, מלבד לגבי הסעד של תשלום דמי שימוש ראויים לתקופה שלאחר מתן פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה (דהיינו, לאחר 11.6.2015).
לפיכך, אני מורה כי התביעה תידון בדיון מהיר וקובעת את ההוראות הבאות: התובעת תגיש כתב תביעה מותאם לסדר דין מהיר עד ליום 10.2.2023 (כתב התביעה יתייחס רק לסעד של דמי שימוש ראויים החל לאחר 11.6.2015).
אני קובעת את התביעה לשמיעה (הוכחות וסיכומים בעל פה) ליום 17.7.2023 שעה 14:00.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התובע תבע לחייב את הנתבעת לפצות אותו בגין הוצאותיו עבור הגשת בקשה לביטול צו ירושה, היתנגדות גב' שוורץ לבקשה לביטול צו הירושה, ובקשה לצוו קיום צוואה, שהן 1,122 ש"ח עבור אגרות, ו- 56,160 ש"ח עבר שכ"ט עו"ד. עוד תבע 10,000 ש"ח בגין הפרת חובות חקוקות ו- 10,000 ש"ח בגין עוגמת נפש.
בהליך זה בית המשפט לעינייני מישפחה נעתר לבקשתה של גב' שוורץ ומינה את עו"ד דוד פולק כאפוטרופוס לעינייני רכוש האם.
ראו לעניין זה החלטת הרשמת לעינייני ירושה מיום 2.7.2018, בה נכתב כי בשל השהוי בהגשת הבקשה לצוו קיום צוואה, הסמכות לידון בבקשה מוקנית לבית המשפט לעינייני מישפחה.
...
סיכומו של דבר, גב' שוורץ באופן עקבי, לפני ואחרי פטירת אמה, טענה כי היא זכאית לכספים מעיזבון האם.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך של 17,500 ש"ח. המזכירות תמציא את פסק הדין לב"כ הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו