מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בגברים זה הסרטן הרביעי בשכיחותו לאחר סרטן הערמונית, סרטן הריאות וסרטן המעי הגס ושיעורו כ-6.6%.
בגברים ניצפתה עליה של 25% יותר מאשר בנשים מכוון שדרכי האיבחון (ציסטוסקופיה וביופסיה) לא השתנו כבר משנות השלושים של המאה שעברה, לא ניתן לייחס בשכיחות לשפור טכנולוגי או למדיניות איבחון מוקדם של שירותי הבריאות .
...
לאור האמור לעיל ועל סמך המסמכים שעמדו בפניי, ניסיוני בתחום ותוצאות עיון מעמיק בספרות שערכתי – הנני קובעת כי אצל התובעת תוארה חשיפה לתהליכי צביעה, תהליך צביעה מוכר כגורם מסרטן לשלפוחית השתן.
ב"כ הנתבע טענה שיש לדחות את התביעה מאחר שחוות הדעת של ד"ר שלום ציקל רצופה פגמים.
אינני מקבל את טענת התובע שיש לאמץ את חוות הדעת המטיבה.
אני מקבל את טענת הנתבע בנוגע לפגמים והכשלים בחוות הדעת של ד"ר ציקל שלום, המומחית לא השיבה לכל השאלות ולא התמודדה עם נתוניו המפורשים של התובע גם בעניין העישון וגם בעניין הנתונים שפורסמו בספרות מקצועית כפי שהוצגו לה בשאלות ההבהרה.
למרות האמור, החלטתי למנות מומחה נוסף, שלישי.
בנסיבות שבהן בפניי שתי חוות דעת שלאחר קבלת חוות הדעת של ד"ר לייקין החלטתי למנות מומחה נוסף, יהיה זה לא נכון להסתמך על חוות הדעת של ד"ר לייקין לצורך דחיית התביעה, אין די בחוות הדעת כדי ללבן את הדרוש לשם הכרעה בתיק, בנסיות החריגות וייוצאות הדופן של תיק זה אמנה מומחה נוסף.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בע"א 9656/03 מרציאנו נ' ד"ר זינגר (פורסם בנבו) (11.4.05), נידון עניינה של אשה אשר נפטרה מסרטן המעי הגס, ואשר משפחתה תבעה את קופת החולים בטענה כי הטיפול הרשלני בה הוביל לגילוי המחלה באיחור.
באשר לשאלת קיומו של קשר סיבתי - דהיינו, האם ביצוע הבדיקה היה מביא לגילוי מוקדם יותר של הסרטן ולהארכת תוחלת החיים של המנוחה - סבר בית המשפט כי יש להחיל את חזקת הנזק הראייתי, ולקבוע כי מאחר ואי ביצוע הבדיקה לא אפשר לתובעים לדעת מה היה מתרחש לו בוצעה, הרי הנטל עובר אל רופאי המנוחה להוכיח כי לו בוצעה הבדיקה לא היה בכך כדי להועיל.
בית המשפט הוסיף, כי גם אילמלא סבר, כי יש להעביר את נטל הראיה, הרי שמעמדות המומחים עולה כי "קולונסקופיה מוקדמת היתה מסייעת לאיבחון מוקדם יותר של הגידול, וממילא מעלה את הסיכוי לסייע לחולה ולהאריך ימיה, גם אם יש מחלוקת עד כמה. לדעתי, די בכך לשם קביעת הקשר הסיבתי" (עמ' 14-15 לפסק הדין).
...
לאור מסקנתי לפיה נטל הראיה להוכיח כי עירוב המומחים לא היה מועיל מוטל על בית החולים, הרי שאותו ספק שנקבע על ידי בית המשפט קמא פועל כעת לטובת המערערים, ופירושו, כי גם לשיטת בית המשפט קמא, לא עמד בית החולים בנטל להוכיח, כי פניה למחלקה למחלות זיהומיות לא היתה משפרת את סיכויי התינוקת להיוותר בחיים.
בשולי הדברים יוער, כי המערערים טענו גם לתחולתו של הכלל 'הדבר מעיד על עצמו', הקבוע בסעיף 41 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], לפיו - "בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה כי לתובע לא היתה ידיעה או לא היתה לו יכולת לדעת מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לידי הנזק, וכי הנזק נגרם על ידי נכס שלנתבע היתה שליטה מלאה עליו, ונראה לבית המשפט שאירוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהוא נקט זהירות סבירה - על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי המקרה שהביא לידי הנזק התרשלות שיחוב עליה". איני סבורה כי ניתן להחיל כלל זה בענייננו.
סוף דבר, לו דעתי נשמעת, דין הערעור להתקבל ויש לבטל את פסק הדין של בית המשפט קמא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בנוסף לכך נטען כי איבחון מוקדם של המחלה היה יכול למנוע טיפולים רבים שעברה, טפולים אשר הותירו בה נכות צמיתה, כך הטענה.
בחוות דעתו קבע המומחה כי היה צריך לשלוח את התובעת לבדיקה הנ"ל, לכל המאוחר, בשנת 2006, עת אובחן אצל אם התובעת סרטן הרחם, לאחר שבשנת 1981 אובחן אצל אם התובעת סרטן המעי הגס.
...
טענות הצדדים בבקשה לטענת המבקשות, יש לדחות את התביעה על הסף מחמת התיישנות, שכן עילת התביעה של התובע נוצרה לראשונה במועד בו אובחנה אצלה מחלת הסרטן, ביום 14.3.10.
מקריאת טענות התובעת, סבורני כי טענת התובעת בעניין זה היא, שהרופאים המטפלים לאורך השנים, אשר ידעו כי התובעת נמנעת מבדיקות פולשניות בשל הסיבה הנ"ל, ואף היו מודעים למצבה הרפואי של האם, לא הסבירו לתובעת על החשיבות שבבדיקה פולשנית, שהייתה מגלה מוקדם את המחלה.
בשלב זה של הדיון ובטרם הגישו המבקשות כתב הגנה מטעמן, מן הראוי שהעניין יתברר על סמך תשתית עובדתית, לאחר שתינתן לשני הצדדים האפשרות לטעון את טענותיהם ולהציג את מלוא הנתונים הרלוונטיים להכרעה בנושא זה. הבקשה, אם כן, נדחית.
הנתבעות יגישו כתב הגנה תוך 30 יום מיום מתן החלטתי זו. נקבע לקדם משפט ביום 21.2.2019, בשעה 09:30.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הוטעם ע"י הנתבעת שהתובעת הונחתה לפנות למשרד לקבל טופס הסכמה לבדיקה, אך בחרה שלא לעשות כן. בדיקת קולונוסקופיה- מטרתה, חשיבותה ויתרונותיה ד"ר רענן ברגר, מומחה לאונקולוגיה ורדיותרפיה, מטעם התובעת קבע בחוות דעתו שסרטן המעי הגס ניתן לאיבחון מוקדם ע"י בדיקת קולונוסקופיה .
מעיון בתיקה הרפואי של התובעת עולה שהיא ביקרה בתדירות גבוהה בקופ"ח עם תלונות חוזרות על כאבי בטן ,ועל כן היה על הרופא להפנותה לבדיקה כנ"ל. משכך קבע כי בהיעדרה של הפנייה שנמסרה לתובעת מתוך חוסר היתייחסות לתסמינים שהציגה התובעת, מדובר בהתרשלות של רופאי הנתבעת, ועקב כך נגרם איבחון מאוחר של סרטן המעי הגס אצל התובעת.
...
[ראה א. כרמי, בריאות ומשפט (התשע"ד -2013) כרך א' עמ' 1023 ] שוכנעתי מתוך ראיות הנתבעת כי הרופאים מטעמה מלאו אחר חובת הגילוי באשר למהותה של הבדיקה ואפיונה , ואין חולק שהבדיקה לא בוצעה במועד שבו הומלץ ואף במועד מאוחר יותר לא חזרה אל רופא הגסטרו למרות שהומלצה לעשות כך ע"י רופאת המשפחה.
מכל אלו מתחייבת המסקנה כי גם לו הוכחה אחריות ,ספק אם הוכח נזק הקשור אליה סיבתית ושיעורו בהיקף הנטען.
לסיכום לאור כל האמור לעיל , אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

באשר לסכויי הריפוי נידרש בית המשפט לשאלה האם גילוי מוקדם של הסרטן בבדיקת המעי הגס עשוי היה להביא להצלת חייה של המנוחה, או לכל הפחות להאריך את חייה.
טענת המשיבים היתה, כי גם אם אילו נעשתה איבחנה מוקדמת של סרטן המעי, לא ניתן היה להציל את חיי המנוחה.
...
אין בידינו לקבוע כאב וסבל לתקופה שקדמה לכך.
לאחר העיון לא מצאתי מקום להתערבות אף באשר קבע בית המשפט קמא לעניין זה. פיצויים עונשיים (1) מקובלת עלי דעתו של בית המשפט קמא, כי אין מקום בענייננו לפיצויים עונשיים.
סוף דבר כללם של דברים: לא ראיתי, עם כל הצער הרב שבנסיבות המקרה שלפנינו, להתערב בפסיקת בית המשפט קמא, ואציע לחברי לדחות את הערעור והערעור שכנגד ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו