עניינה של החלטה זו הכרעה בשאלת אופן ביצוע בדיקה גנטית לבדיקת אבהותו הנטענת של התובע מס' 2 ביחס לארבעת הקטינים שבכותרת.
התובעים מבקשים כי הבדיקה לבני המשפחה תערך בישראל ואילו עמדת בא כוח היועמ"ש כי הבדיקה הגנטית לאם ולקטינים תבוצע ברוסיה (בנוהל חו"ל) בטענה כי האם היא שוהה בלתי חוקית בישראל והקטינים חסרי מעמד חוקי בישראל.
ב"כ היועמ"ש בעמדתו אינו מיתנגד לבירור שאלת האבהות, אף מדגיש כי הדרך הטובה ביותר להוכיח את האבהות הנה עריכת בדיקה גנטית לבדיקת קשרי מישפחה אך דורש כי הבדיקה תבוצע בנוהל חו"ל כאשר האם והקטינים ייבדקו במדינה בה לאם יש מעמד – רוסיה.
...
כמו"כ ניתנה החלטה ע"י בימ"ש זה, בתיק בענין דומה (תמ"ש 57238-11-18, טרם פורסם), לגביו אף הוגש ערעור מטעם ב"כ היועמ"ש וערכאת הערעור לא קיבלה את טיעוני היועמ"ש והבדיקה שם בוצעה כאמור בהחלטת ביהמ"ש.
בתמ"ש 57238-11-18 הנ"ל (שכאמור לא פורסם אך התברר בבימ"ש זה) עמד ב"כ היועמ"ש על הדרישה לזיהוי קטינות באמצעות דרכונים שיונפקו במיוחד לצורך ביצוע הבדיקה הגנטית במדינת המוצא שלהן, כשאין מחלוקת כי לקטינות אין זיקה אמיתית לאותה מדינה, לא נולדו בה ומעולם לא ביקרו לה ואולם גם שם קבע בימ"ש זה, כי "עמדה זו משאירה את הקטינות ואת המבקשים במעגל שוטים , שעלול לא להסתיים לעולם, שכן האם אינה עוזבת את ישראל ואינה יכולה אף לעזוב הקטינות בלעדיהן, לצורך הסדרת הנפקת דרכונים במדינת המוצא שלה, שאין מחלוקת שלקטינות אין זיקה אמיתית לאותה מדינה, לא נולדו בה ומעולם לא ביקרו בה. ........ בנסיבות הענין איני רואה כל הצדקה שלא לעשות שימוש בכלים שיפוטיים לצורך הכרעה בשאלת האבהות ולטובתן של הקטינות, תוך מימוש זכותו של אזרח מדינת ישראל לברר שאלת אבהותו כלפי שתי הקטינות. "
בסופו של דבר הורה שם ביהמ"ש על ביצוע בדיקה גנטית בישראל וזיהוי הקטינות במהלך דיון בפני בימ"ש.
יש לזכור כי ביצוע בדיקה גנטית בישראל היא הכלל ובדיקה מחוץ לישראל היא החריג
ואין בעצם מתן צו לבדיקת רקמות בתחומי מדינת ישראל, כדי להסדיר מעמד או לאיין
צו גירוש ולעניין זה התייחס בסוגיה דומה גם חברי, כבוד השופט אסף זגורי בפסק דין
שניתן בתמ"ש 34209-05-15 ואף הוסיף והטעים כי :
" אפתח ואף אדגיש: כפי שצו לביצוע בדיקה גנטית אין בו להכשיר מעמד (כטענת ב"כ היועמ"ש בסעיף 20 לתגובתה), כך אין בצו זה כדי להכשיר גירוש או הרחקה מהארץ ללא צו הרחקה כדין (וזו הרי המשמעות האופרטיבית של היענות לבקשת ב"כ היועמ"ש למתן צו לביצוע בדיקה גנטית בנוהל חו"ל). הכלל – בדיקה בישראל. החריג – בדיקה בנוהל חו"ל. "
ב"כ התובעים מפנה בטיעוניו להוראות סעיף 28ז לחוק מידע גנטי הקובעות כמפורט להלן:
" (א) בלי לגרוע מהוראות כל דין, בדיקה לפי פרק זה תיערך בדרך ובמקום
סבורני כי שעה שעסקינן בארבעה קטינים שמקום מושבם מיום הולדתם, הוא במדינת ישראל, מדינת ישראל מחויבת על פי כל דין לדון בשאלת האבהות שלהם ושעה שיש אפשרות בצורה מדויקת ביותר לבדוק העניין באמצעות בדיקת רקמות, יש להעדיף דרך זו וליתן הוראות לצורך ביצוע הבדיקה בצורה היעילה, הקצרה והנוחה ביותר.
על כן ומכל המקובץ לעיל, אני מוצאת להתיר ביצוע בדיקת רקמות באופן שבו ייבדקו האב הנטען וארבעת הקטינים בביה"ח תל השומר ע"ש שיבא ולאחר שיוגשו תוצאות הבדיקה ובהתאם למידת הוודאות שתתברר ביחס לתוצאות הבדיקה יוכל היועמ"ש להודיע האם עומד על ביצוע הבדיקה לאם.