הרב י' בן-מאיר היטיב לסכם סוגייה זו, באומרו:
"עיקרון מקובל הוא שבהלכה מבוססת תפיסת 'המשפחה הביולוגית-טבעית'. לפיכך, אבהות ואימהות נקבעת על-פי הקשר הביולוגי שבין ההורים ליילוד, ולא לפי חוקיות הקשר שבין האב לאם. מקור תפיסה זו הוא בפסוק דברים כא, טו: 'כי תהיין לאיש שתי נשים האחת אהובה והאחת שנואה, וילדו לו בנים האהובה והשנואה וגו''... איזו היא אהובה? זו אהובה לפני המקום. שנואה - שנואה לפני המקום, כלומר ששנואה בנישואיה ואסורה לו... וכלל הלכתי הוא, ללא חולק, שבנו מן הערווה - בנו לכל דבר. זאת, לעומת המשפט הרומי וממשיכיו במשפט הקונטיננטלי, המבוססים על תפיסת 'המשפחה החוקית'. לפי שיטה זו - ילד שנולד מחוץ למסגרת הנישואין החוקיים הינו 'לא חוקי', ואינו נחשב כבנו של אביו הביולוגי" וראו, לעניין זה, בהרחבה: י' בן-מאיר, "הורות משפטית והורות גנטית בהלכה", אסיא יב תשמ"ז-תשמ"ח 80".
מסכם ואומר השופט פורת בפרשת סושרד שם, בפסקה 6:
"בהכרת אבהות כרוכים עניינים נוספים, הנגזרים מעצם ההכרה כי פלוני הוא אביו של פלמוני ובין היתר עניני ירושה, אפוטרופסות, אימוץ, רישום במירשם האוכלוסין וכשרות יוחסין והרי ידועה הסוגיה של 'שתוקי' - מי שאביו אינו ידוע - ופסלותו, הגבלתו לנישואין. לעניין יש השלכות אף על צאצאי התובעת שכן לאלה זכויות כלפי אבי התובעת הן בירושה, במזונות ואפילו במידה מסוימת בעינייני אפוטרופסות לגבי זכויות - חובות נכדים/סבים ואף להם עניין שאימם לא תהיה בגדר 'שתוקי' שכן 'פגם' זה הוא רב-דורי".
להכרעה, אם לתת צו לבדיקת-ריקמות, אם לאו, במקרה שלפנינו, יש טעמים מעשיים והשלכה על סוגיות קנייניות בהקשר של מזונות הקטין והירושה שלו.
לענייננו, רלבאנטית תוצאת בדיקת סיווג-הרקמות לגבי הבת, שקבעה כי אבהותו של המבקש כלפיה מוטלת בספק, בהעדר שתוף אסיא "HLA אנטיגני בין השניים וראו, עוד: ש' דיכובסקי "שלילת אבהות באמצעות בדיקות ט תשמ"ב-תשמ"ג 16 - להלן: "דיכובסקי". בית-הדין פנה לרופא שנתן את חוות-הדעת הרפואית בכל הנוגע לתוצאות הבדיקה, בבקשת הבהרה על קביעתו האמורה כי אבהות המבקש כלפי האב מוטלת בספק.
...
אמרה בהקשר זה האפוטרופא-לדין שהיתה באותם ימים, עורכת-דין אלטמן, בדיון שהתקיים ביום 9/4/2002 לאחר-מכן, מונתה אפוטרופא אחרת, אשר מיתנה מעמדה זו, אך הדברים שנרשמו - בעינם עומדים:
"...אין לדון את הקטין לחרפת רעב. אמנם, בע"א 1354/92 היועמ"ש נגד פלונית... נאמר שחשש לממזרות ימנע בדיקת-רקמות, אך גם בפסק-דין זה, נאמר שלא מדובר בכלל נחרץ, בלי חריגים. אני סבורה שהמקרה שלנו הוא מקרה של חריג, שבו בדיקת-רקמות תהא דווקא לטובת הקטין".
הראינו את ההפרדה הקיימת בין הערכאה האזרחית לבית-הדין הרבני בכל הנוגע לבדיקת סיווג-הרקמות, על תוצאותיה.
הנשיא ברק כתב באחד מכתביו וראו: א' ברק שיקול-דעת שיפוטי 291 1987:
"קיימים תחומי משפט הטעונים מטען אידיאולוגי חריף כגון, מקצת דיני-המשפחה, אשר בהם צריך השופט לבחון בזהירות את צעדיו לאור שיקולי הקונסנזוס. כך, למשל, אני סבור שרצוי ריסון שיפוטי בכל הנוגע לסוגיית 'מיהו יהודי'. לעומת זאת, ניתן לפתח אקטיביות שיפוטית ניכרת בכל הנוגע לשאלה 'מהו תום-לב'".
ומוסיף הוא ואומר, בכל הנוגע לקונסנזוס שם, שם :
"...אין השופט צריך לפעול במסגרת הסכמה חברתית המשקפת רוחות שעה חולפות. על השופט לפעול במסגרת המרכזי והבסיסי ולא במסגרת הארעי והחולף. כאשר החברה אינה נאמנה לעצמה, אין השופט חייב ליתן ביטוי לרוחות השעה. עליו לעמוד כנגד רוחות אלה, תוך מתן ביטוי לאותו קונסנזוס חברתי המשקף את עקרונותיה הבסיסיים ואת 'האני מאמין' של הציבור הנאור בחברה בה הוא חי".
בחנו והראינו את האינטרסים של הקטין, לדעת את זהות אביו הגנטי.
התוצאה
לאור העולה מהמקובץ, ניתן בזאת, איפוא, צו לביצוע בדיקת-רקמות לבירור זהות אביו הביולוגי של הקטין.