לשאלת בית הדין השיבה: "אני מאמינה כי התובע הוא אבי הילדה". באשר להודאתה בבית המשפט, השיבה: "בבית המשפט אמרתי כי התובע אינו האב הביולוגי, אך אמרתי זאת מתוך כעס. הכרנו כשנה טרם ביצענו הכרת אבהות". לשאלת בית הדין האם היא בטוחה באבהותו של התובע או מסופקת כפי המשתקף מאמירתה "אני מאמינה..", השיבה הנתבעת: "אין לי ספק כי התובע הוא האב".
פה יש להעיר כי בכתב ההגנה של הנתבעת צוין לא אחת כי הנתבע חייב במזונות הילדה אף אם אינו אביה, ונראה ממכלול הטענות שם כי אין טענה מובהקת מצד הנתבעת כי התובע דנן הנו בהכרח אביה של הילדה.
בנוסף, בית הדין דוחה את טענת ב"כ התובע כי בית הדין נעדר סמכות באשר להצהרות אבהות, שהרי ידוע כי אמנם הצהרות כאלו שאינם אגב נישואין אינן בסמכות בית הדין, אך הצהרות אבהות אגב נישואין ובגינם, הנם בסמכותו המובהקת של בית הדין, ומעשים שבכל יום שזוגות העומדים לפני נישואין, ולהם ילדים מחוץ לנישואין או שהאישה מעוברת מהמיועד להיות חתנה, נשלחים לבית הדין טרם נישואיהם להצהיר אבהות לפני בית הדין.
...
גם בבקשה לגירושין כתב התובע בציון פרטי הילדים כי יש לו בת בשם [ע'] "מנישואין נוכחיים". כן הוגש בשנת 2001 לבית המשפט כתב הגנה למזונות, שם ביקש התובע בדיקת רקמות, בית המשפט לא נעתר לבקשתו, והתובע לא ערער על כך. לאחר מכן, נחתם הסכם מזונות בין הצדדים לגבי סך המזונות לתשלום, הסכם מיום 25.8.2002, שנחתם אחרי הגירושין, שם התובע התחייב למזונות הילדה.
התובע דנן הגיש כתב תגובה בה מכחיש היותו אבי הבת, ובית המשפט, בהחלטתו מיום 20.6.12, קבע כי בשל התביעה שאמורה להיות מוגשת לבית הדין, התביעה שלפנינו, בית המשפט ימתין להכרעתו של בית הדין בתביעה לביטול פסק דין לאבהות טרם קיום דיון או הכרעה בבקשה שלפניו.
מסקנה
אף בלא לקבוע מסמרות בשאלה האם התובע הוא אביה הביולוגי של הילדה, שאלה שעשויה להיפתר בהתאם לכללים הלכתיים או בבדיקות מעבדה שונות או בקביעה עקרונית, אף שהרושם הראשוני נוטה לכיוון מסוים, כמודגש לעיל, עדיין ניתן לקבוע כי בכל מקרה האב חייב במזונות הילדה דנא, שבהם הוא התחייב בשתי הזדמנויות שונות.
הרב יצחק שמואל גמזו, אב"ד
מצטרף למסקנות, ומבלי לקבוע מסמרות כלל בזהות האב הביולוגי, וכמש"נ לעיל בדברי הרה"ג יצחק אושינסקי שליט"א.
הרב ישראל דב רוזנטל, דיין
מסקנה
אף בלא לקבוע מסמרות בשאלה האם התובע הוא אביה הביולוגי של הילדה, שאלה שעשויה להיפתר בהתאם לכללים הלכתיים או בבדיקות מעבדה שונות או בקביעה עקרונית, אף שהרושם הראשוני נוטה לכוון מסוים, כמודגש לעיל, עדיין ניתן לקבוע כי בכל מקרה האב חייב במזונות הילדה שבהם הוא התחייב בשתי הזדמנויות שונות.